* *
Právě je čtv 28. bře 2024 10:41:25

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Mustang 2020/201 - verze US versus EU
PříspěvekNapsal: pon 07. pro 2020 13:33:16 
Offline

Registrován: pát 04. pro 2020 14:01:23
Příspěvky: 2
Zdravim vsechny,

na tohle forum jsem narazil vicemene nahodou, pri hledani informaci o moznosti dovozu z USA, respektive z Kanady kvuli metrickemu systemu. A tudiz si dovolim zeptat, protoze tady jiste bude nemalo zkusenych. Pokud zde jiz podobny dotaz padl, tak se omlouvam.

V zasade se mi jedna o jednoduchou vec – ekosilenstvi v EU graduje a zda se, ze moznost porizeni ameriky s V8 za nesilene ceny uz tu dlouho nebude, coz me nuti zmenit plany a jednat. Dle sdeleni jednoho z prazskych prodejcu Fordu totiz bude Mustanga V8 mozne objednat pouze cca do 3. kvartalu pristiho roku. Pote se nabizet prestane, pripadne bude od dalsich let nahrazen nejakym hybridem ci rovnou elektrem, a to me uz nezajima.

Ale uz k dotazu – zajimalo by me, jake jsou rozdily mezi EU verzi a US verzi Fordu Mustang? Na prvni pohled jsou jina zadni svetla, zrdcatka, trosku kapota…pak jsem porovnanim konfiguratoru zjistil, ze US verze ma navic moznost blind sport monitoring v zrdcatkach, elektricky nastavitelna sedadla a zrdcatka s pameti, vyssi vykon a lepsi zprevodovani. Dale ma mit kvalitnejsi zpracovani interieru a udajne neni v motoru DPF, coz by taky melo byt plus stran spolehlivosti a vydrze…stejne jako moznost si do auta nedat vsechny mozne jizdni asistenty. Muzete to prosim potvrdit? Je jeste neco, co jsem nezminil? Ma US verze elektricky zklapena zrdcatka?

Pro EU verzi zase hovori moznost tovarni zaruky na 5 ci dokonce 7 let, pokud se tedy nepletu. I kdyz jsem o autorizovanych servisech Fordu a jejich pristupu a schopnostem servisovat Mustangy neslysel (a ani zde necetl) nic pozitivniho. Ale zase nevim, jestli to neni jedna pani povidala. Kde pripadne servisujete Mustanga v Praze?

Zajimalo by me, zda se skutecne vzhledem k vyse uvedenemu vyplati preferovat US verzi pred EU verzi? Neni tam nejaky hacek? Jak se treba resi zaruka? Predpokladam, ze tu cesky Ford na auta dovezena ze zamori drzet nebude.

A pokud se US verze oproti EU vyplati, mate prosim nekdo typ, na koho se obratit stran objednani a dovozu? Pokud mozno bych se rad vyhnul Auto Outletu, protoze na ne mam ze sveho okoli dost negativni reference – a to jak na cenu, tak na sluzby a chovani k zakaznikum.

Nemam predstavu, o kolik muze cena toho dovezeneho vozu poskocit…zda to ve finale nebude vyrazne drazsi nez EU varianta…takze na to bych se tady rad poptal zkusenejsich.

Jeste jedna vec – kdyz si tak prochazim konfigurator a resim, co vybrat a co ne, jsou tam polozky, u kterych nevim, zda maji smysl. Treba magne ride odpruzeni…je to k necemu, je poznat rozdil oproti autu bez toho? Osobne chci Mustanga jako auto ciste pro radost, na vikendy, vylety nebo dovolenou…spis jako GT na pohodove jezdeni (a obcasnou rychlejsi jizdu na autobahnu samozrejme), zadnou okruhovou ci zavodni vec.

Diky moc vsem za pripadne reakce.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 23. pro 2020 10:49:39 
Offline
Legatus
Legatus
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11. čer 2011 22:18:37
Příspěvky: 3232
Bydliště: Praha
Ahoj,

vozíme USA verze již mnoho let a vše co píšeš je pravda , nyní máme objednáno na zakázku asi 10 ks ;)
Naše záruka je dva roky , auta USA nemají GPF - tedy gas particular fiter (DPF je diesel) .
USA verze vyjde o něco dráže , ale je výrazně více vybavená než EU :)
napiš mi na info@unitesta.com
auta jsou potom zde ale ne zdaleka všechny :!: https://shop.unitesta.com/cz/dovoz-americkych-vozu-c48/


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 10. led 2021 11:46:44 
Offline

Registrován: pát 04. pro 2020 14:01:23
Příspěvky: 2
Ahoj Johane,

diky moc za reakci. Na mejl se ozvu a prilozim odkaz na tohle vlakno :-)
Ted by mne zajimala jedna vec - co znamena "o neco draze"? Verim, ze to by zajimalo i dalsi lidi...na kolik prijde verze V8 verze, kupe s Pefrormance Package level 1?

Nekdo dalsi nejaky nazor ci zkusenost? Nehce se mi tomu verit, pri 200 shlednutich...kdo vsechna ta auta, o kterych mluvi Johan, kupuje ;) ?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz