Není to tak dlouho , kdy jsem řekl dost a všechny servisní práce ne více nakupovat a tedy jsme otevřeli vlastní servis (více zde:
viewtopic.php?f=21&t=371).
Jaké jsem k tomu měl důvody
I když jsem utratil v jednom dobře známém servisu přímo nehoráznou sumu, tak práce byla odvedena vždy velice povrchně a ledabyle a to jsem se snažil vše kontrolovat, důvod nebyl finanční, ale velice špatná práce za předražené peníze.
Původně jsem nechtěl nic psát, ale jelikož nyní si upravuji a dělám upgrade na své Shelby, tak jsem měl a mám 100% možnost nalézt zvěrstva na svém autě - nikdy jsem neřešil škrábance, ulomený roh kapoty či zaolejované koberečky (nejsem až takový stylista, jsem více technik).
Nejedná se bohužel jen o moje auto, ale i auta mých zákazníků, která jsem do zmíněného servisu posílal skoro dva roky zcela bez jakéhokoliv finančního či jiného prospěchu.
První větší problém ukončil naší spolupráci a to bylo zničení motoru na Shelby Bimbáka (jiný olej) a navíc nevyměněný - pouze na papíře a motor se zadřel - škoda více jak 150 000 CZK - vše bylo doloženo znaleckými posudky a přesto .......
Jak píši zde tak nyní dělám svoji Shelby a zjistil jsem toto:
1. nespočet škrábanců a vrypů . kde se jen podíváš, poškozený lak - dodnes neopraveno
2. vedení kabelů na dodatečná čidla a budíky - totální prasečina - žádné svazky, žádné husí krky - jen voně hozené dráty
3. nyní při sestavování motoru jsem zjistil, že držáky motoru držely jen na dvou šroubech místo na osmi
- nějaký píp strhl skoro všechny závity v hliníkovém bloku motoru
4. jelikož nevěděli jak osadit správně gufero vzadu na klikové hřídeli společně s prachovým krycím guferem , tak krycí gufero nebylo vůbec namontováno
5. Strženo mnoho dalších šroubů - třeba na obtokovém ventilu kompresoru
6. Absolutně nesmyslné používání silikonu kam vůbec nepatří a navíc použití silikonu, který je asi nějaký čínský (stejně jako byl čínský fake olej v motoru Bimbáka) - Mobil CZ POTVRDIL ŽE OLEJ CO BYL V MOTORU NENÍ JEJICH PRODUKT - on tptiž normálně stojí litr cca 280 CZK - a tak není těm pénům divné , že jim ho nikdo prodává za 80 CZK - sice má stejné balení, ale sarže nikdy neexistovala a ...
7. Pravděpodobně používají špatný momentový klíč, nebo ho nemají ocejchovaný - nebo ho nepoužívají vůbec
8. V chladiči místo destilované vody normální voda z vodovodu
Mohl bych pokračovat dále, ale zbytečně bych byl nasraný jako jsem byl a jsem, když vždy objevím zase nějakou prasečinu.
Chtěl bych vás tímto upozornit, že je opravdu málo servisů, které dělají svoji práci, jak mají - nakonec ryba vždy smrdí od hlavy.
Johan
P.S. zásadně toto nedělám, protože sám mohu mít máslo na hlavě, ale to co jsem objevil mě fakt dostalo a přinutilo sepsat a vás upozornit, že v servisu AT..... jsou prasata, která si neváží zakazníků a jen se snaží vše a všechny co nejvíce odrbat.
Hlavně pozor na výměny oleje - pokud ji udělají tak s čínským olejem ale spíše vám to jen naúčtují a nic nevymění
: