wiro píše:
Mozno blba otazka
ja s tym nemam tak skusenosti. Co je to za kompozit z ceho su tie drzacky vyskovych ?
By som potreboval prave sprav neco podobne ale nenapadlo ma to spravit takto fikane
je to jednodušší než se zdá
- stačí vzít ten původní plast, vyndat ovládání na zrcátka ( pokud je ) a zakomponovat jinam. volil jsem u řidiče vedle ovládání oken. Dále vyříznout větší díru pro magnet výškového reproduktoru ( záleží na typu ) . Dále udělat "obruč" pro usazení , z MDF nebo hliníku, s vnitřním průměrem pro výškáč a nechat tloušťku alespoň 1 CM pro laminování.
Pak je důležité správně usadit tu obruč , aby výškový reproduktor směřoval přímo na řidiče ( pokud nechceš aby to slyšeli všichni cestující stejně ) . Já volil tavnou pistoli s tím, že jsem si na obruč dal pár špejlí abych viděl konkrétně kam střed směřuje ( směřování výškových reproduktorů je velmi důležité pro prostorový zvuk). Pak stačí dalších pár špejlí na pevnější přidržení obruče k plastovému podkladu.
Na vyrobení požadovaného tvaru se dá využít montážní pěna, která se vyřeže do požadovaného tvaru nebo jako u mě , postačí stará punčocha nebo nějaká "dámská" ponožka ( nevím jak se tomu teď nadává
) , kterou přetáhneš a napneš. Pak potřít pryskyřicí a nanést aspoň dvě vrstvy vlákna pro laminování aby nedošlo k prasknutí. a pak už jen brousit brousit . . . kytovat . . kytovat . . a zase brousit. Finální úprava je čistě na tobě. já volil potažením kůže a zítra ( doufám ) přidám finální foto. Případně lze poflokovat, nastříkat, polepit fólií dle libosti. Jen upozorňuji, že v případě stříkání si dotyčný musí dát velkou práci s povrchovou úpravou. Barvou vyleze i ta nejmenší nerovnost. ( kůže tento problém naštěstí eliminuje ) . Kdyby ses chtěl ještě na cokoli zeptat tak klidně napiš.